onsdag 13 augusti 2014

Moderaterna i Kalmar läns sjukvårdsprogram

https://drive.google.com/file/d/0B6uDNoNfUvaJdjJoUGFfaTJybms/edit?usp=sharingModeraterna i Landstinget i Kalmar län släpper nu sitt sjukvårdsprogram. Här utlovas satsningar på länets sjukhus. Störst satsningar ges till Västerviks sjukhus, men även på Oskarshamns sjukhus görs stora satsningar. Det moderata landstingsrådet är allt annat än nöjd med hur ansvariga politiker hanterat sjukhusens framtid.

Jag ser en S-ledd majoritet i landstinget som inte har en långsiktig plan för sjukhusens framtid. Detta är oroväckande, speciellt när man ser att behovet av hyrläkare ökar och viktiga chefer slutar. Denna dystra kräftgång för länets sjukhus utveckling ska inte fortsätta efter valet om jag får bestämma, säger Johan Gustafsson (M)

På Västerviks sjukhus vill vi inrätta minst fyra palliativa vårdplatser, ett antal vårdplatser på Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP). Vi vill även se äldrevårdsteam på våra tre sjukhus. På länssjukhuset vill vi se ett länscentrum kring åldrandets sjukdomar. Vi vill även att primärvårdsjourerna på de tre sjukhusorterna ska förläggas i direkt anslutning till akutmottagningarna för att öka samverkan och göra det enklare för patienterna. Dessutom vill vi satsa på kliniska utredningsenheter i Västervik och Kalmar samt göra länssjukhuset till en tydligare länsresurs för kvalificerad cancervård.

  Vi lägger nu ett väldigt stort fokus på förebyggande hälso- och sjukvård och vi vill införa särskilda äldrevårdcentraler som sätter den äldre patienten i centrum. Detta är bara några av de satsningar som vi presenterar i vårt sjukvårdsprogram för Kalmar län, säger Johan Gustafsson (M).

För mer information:
Johan Gustafsson
Telefon
0480 – 842 82


 
Läs hela programmet här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar